Jitro Ubro is al sinds de start lid van de Participatieraad. Daarvoor was hij jarenlang voorzitter van de Integratieraad, één van de voorlopers van de…

Jitro Ubro is al sinds de start lid van de Participatieraad. Daarvoor was hij jarenlang voorzitter van de Integratieraad, één van de voorlopers van de Participatieraad. Jitro vindt het belangrijk om via de Participatieraad een brug te slaan tussen de verschillende Zwolse gemeenschappen; met name voor Zwollenaren met een niet-Westerse achtergrond.

Jitro heeft het belang van goede integratie in de samenleving aan den lijve ervaren. In 1951 kwam hij met zijn ouders vanuit Java naar Nederland. Na diverse omzwervingen belandde hij in 1977 in Zwolle.

Jitro was tot zijn pensionering in 2002 plaatsvervangend directeur P&O. Zowel tijdens als na zijn werkzame leven vervulde hij een grote hoeveelheid maatschappelijke functies. Zo was hij voorzitter bestuur Stad en Welzijn, voorzitter Diaconaal Platform, studentencoach Deltion College en lid van de werkgroep Ouderen en Onderwijs Windesheim. Voor al deze en andere werkzaamheden werd Jitro in 2015 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Binnen de Participatieraad is Jitro voorzitter van de werkgroep Zorg, Welzijn, Wonen en Leefbaarheid.
Source

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *