Advies lokaal gezondheidsbeleid

De gemeente Zwolle heeft – samen met tal van andere partijen – een belangrijke taak om de gezondheid van de inwoners van Zwolle te bevorderen. In de nota Samen naar een gezonder Zwolle beschrijft de gemeente hoe zij hier de komende jaren aan gaat werken.

Op 8 mei stuurde de Participatieraad een advies over de nota naar het College. Het uitgangspunt van de nota over lokaal gezondheidsbeleid is dat gezondheid niet de afwezigheid van ziekte is maar het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren bij de uitdagingen die het leven geeft. De Participatieraad onderschrijft dit uitgangspunt.

Verder vinden we het positief dat het College schrijft lokaal gezondheidsbeleid niet als een op zichzelf staand onderwerp te zien maar het te willen verbinden met tal van andere onderwerpen: wonen, de inrichting van de leefomgeving, sport enzovoort.

De Participatieraad mist een terugblik op de resultaten vanuit het vorige beleid. Wat waren de concrete doelstellingen en hoeverre zijn deze gerealiseerd?

Wilt u ons hele advies lezen, klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *