Impressie thema avond Kind in echtscheiding Op dinsdag 12 maart j.l. organiseerde de werkgroep Jeugd van de Participatieraad Zwolle een thema avond o…


Impressie thema avond Kind in echtscheiding

Op dinsdag 12 maart j.l. organiseerde de werkgroep Jeugd van de Participatieraad Zwolle een thema avond over Kind in Echtscheiding. Met deze avond wilde de Participatieraad informatie ophalen over dit onderwerp uit de stad, om haar adviezen te kunnen onderbouwen dan wel om ongevraagd advies te kunnen geven aan burgemeester en wethouders. Het was een geslaagde eerste avond met veel betrokken mensen die van harte input hebben geleverd op dit onderwerp, om het leven van kinderen die te maken hebben met een echtscheiding beter te maken.

Eerst werd er informatie gedeeld. Gasten waren Irma Thoenes, advocaat familierecht en mediator, Daniëlle Bakker, KIES coach voor kinderen en Johanny den Ouden van buddy organisatie Eyes 4-U. Verder waren er vijf jongeren buddy’s aanwezig; studenten van Windesheim die via Eyes 4-U buddy zijn van een jongere die te maken heeft met een echtscheiding. Ook zij gaven informatie over wat zij doen en wat ze zoal tegenkomen.

In het tweede deel van de avond bogen alle bezoekers zich over vier vragen: welke voorzieningen zijn er al? Wat mist er nog en wat is nodig? Wat kunnen mensen in echtscheiding zelf doen?
Wat kan de gemeente nog toevoegen om het voor kinderen beter te regelen.

Zowel de informatie van de gasten als ook de input van de bezoekers heeft veel nieuwe invalshoeken opgeleverd waar de Participatieraad en met name de werkgroep Jeugd mee verder kan. Ook is duidelijk geworden dat het scheidingsrecht en alle zaken er om heen, die het kind en de jongere aangaat, niet altijd goed te regelen zijn. Een onderwerp sprong er telkens uit: luister naar het kind (ongeacht de leeftijd), geef eerlijk antwoord, schep duidelijkheid en zet jezelf als ouder opzij t.b.v. het kind.

De Participatieraad Zwolle bedankt iedereen voor de inbreng.Source