Van doekoe tot digi: Week van het geld!…

Van doekoe tot digi: Week van het geld!
Deze week is de #weekvanhetgeld. Dit is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken, om jongeren voor te bereiden op financiële redzaamheid. En dat begint al op de basisschool!
Ook op het voortgezet onderwijs en mbo is aandacht voor de Week van het geld. Samen met de gemeente heeft het Deltion College een aantal Escape-koffers aangeschaft. Hierin zitten belangrijke lessen over het voorkomen van schulden bij jongeren. Wethouder Dorrit de Jong bezocht vanochtend het Deltion om een training bij te wonen over de inzet van de Escapekoffer: “Ik vind het belangrijk dat jongeren weten dat er altijd hulp is als er geldzorgen of vragen over geld zijn. Ze kunnen dit op verschillende plekken bespreekbaar maken. Natuurlijk wil je het liefst voorkomen dat er schulden ontstaan. Want schulden zorgen voor stress, waardoor de kans aanwezig is dat jongeren niet meer naar school gaan. Daarom is het goed om te zien dat het Deltion College hier ook serieus mee aan de slag gaat.”

Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, staande mensen en binnen


Source

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *