Eenmalige energietoeslag | Gemeente Zwolle

Alle inwoners die dit jaar terecht een eenmalige energietoeslag van € 800 hebben gekregen krijgen automatisch een extra energietoeslag van € 500. Inwoners die nog niet eerder de toeslag hebben gehad, kunnen tot 1 februari 2023 een aanvraag indienen. Zij ontvangen het bedrag van € 1.300 in één keer.

De gemeente betaalt de energietoeslag aan Zwolse huishoudens met een laag inkomen (tot 130% van het sociaal minimum). Hierbij adviseert de gemeente het bedrag te reserveren voor de hogere jaarafrekening van de energieleverancier. Op dit moment hebben 8.400 inwoners de eenmalige energietoeslag aangevraagd maar we verwachten dat er veel meer inwoners zijn die moeite hebben om rond te komen door de stijgende energieprijzen.

Daarom brengen we het bij jullie onder de aandacht. Delen is fijn zodat veel meer mensen weten dat deze mogelijkheid er is.

Hoe werkt het?
De gemeente stuurt in oktober een brief naar inwoners die de extra energietoeslag van € 500 automatisch krijgen. Zij krijgen de toeslag in oktober op hun rekening. Bij nieuwe aanvragen van de energietoeslag geldt het nieuwe, verhoogde bedrag van €1.300. Inwoners kunnen een aanvraag indienen via www. zwolle.nl/energietoeslag. Ook is het mogelijk om een papieren formulier in te vullen dat bij de gemeente op te vragen is (bel hiervoor naar tel. 14038).

Eenmalige energietoeslag | Gemeente Zwolle

De prijzen van energie zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 800. Begin juli is bekend geworden dat de eenmalige energietoeslag wordt verhoogd na…


Source

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *