Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.

Birsen Tas is sinds de start van de Participatieraad, op 1 juli 2014, lid. Ze solliciteerde naar het lidmaatschap omdat ze op wil komen voor kwetsbare…

[ad_1]

Birsen Tas is sinds de start van de Participatieraad, op 1 juli 2014, lid. Ze solliciteerde naar het lidmaatschap omdat ze op wil komen voor kwetsbare mensen. Mensen die de weg niet kennen binnen de voorzieningen die er zijn en daarbij advies nodig hebben.

Dat is ook wat ze in haar dagelijkse werk bij WIJZ doet. Birsen adviseert ouderen met een niet-Westerse achtergrond over uiteenlopende onderwerpen als de belastingaangifte, aanvragen voor kwijtschelding of een WMO-aanvraag.
Daarnaast is ze projectleider voor Welzijn op recept. Bij dit project krijgen mensen advies over activiteiten die aansluiten bij hun wensen en mogelijkheden en die bijdragen aan plezier en zin in het leven.

Birsen is geboren in Turkije. Op 10 jarige leeftijd kwam ze naar Nederland toe. Ze kon nauwelijks lezen en schrijven en beheerste de Nederlandse taal niet. Door studie, via het werk én met doorzettingsvermogen heeft ze zich opgewerkt.

Vanuit die achtergrond wil Birsen de ogen en oren zijn van mensen die minder goed voor zichzelf kunnen opkomen.


[ad_2]

Source