Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.

Dikkie van Gijssel is bekend bij veel Zwollenaren al was het alleen maar omdat ze van 2002 tot 2014 in de gemeenteraad zat. Na haar vertrek uit de gem…

[ad_1]

Dikkie van Gijssel is bekend bij veel Zwollenaren al was het alleen maar omdat ze van 2002 tot 2014 in de gemeenteraad zat. Na haar vertrek uit de gemeenteraad bleef ze actief op maatschappelijk terrein. Zo is Dikkie voorzitter van de cliëntenraad van MEE, is ze bestuurslid van Stichting Present en zit ze in de Kerkenraad.

De reden dat ze solliciteerde naar het lidmaatschap van de Participatieraad is dezelfde als waarom ze in de gemeenteraad wilde. “Ik vind het belangrijk dat we een samenleving hebben waarin iedereen een plek heeft waar hij of zij tot zijn recht komt. Als er belemmeringen zijn om dat doel te bereiken, zet ik me er graag voor in om die belemmeringen weg te halen.”

Dikkie vindt het daarnaast belangrijk dat mensen rekening houden met elkaar en naar elkaar omzien. Ze gelooft daarbij in de inclusieve samenleving waarin delen met elkaar centraal staat. Haar geloofsovertuiging inspireert haar en is ‘de bron van waaruit’.

In het dagelijks leven is Dikkie werkzaam bij het Leger des Heils waar ze onder andere de thema’s mensenhandel, uitbuiting en uitgeprocedeerde asielzoekers in haar takenpakket heeft.

Binnen de Participatieraad is Dikkie lid van de werkgroep Jeugd. “Hoe eerder jongeren beginnen met participeren, hoe beter”, zegt Dikkie. “Dat begint op school, want het is hun school”.


[ad_2]

Source