Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.

Inkoopkader hulpmiddelen WMO

In 2018 kiest de gemeente Zwolle een nieuwe aanbieder voor hulpmiddelen WMO. Het gaat dan om hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobiels. Voor de Participatieraad is dit een zeer belangrijk onderwerp omdat veel, soms kwetsbare, Zwollenaren voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van zo een hulpmiddel.

Samen met leden van de Stichting Toegankelijk Zwolle schreven we een advies aan het College van B en W over de uitgangspunten bij het kiezen van een nieuwe aanbieder.

Gezien de ervaringen de afgelopen jaren onderschrijven we het motto van de gemeente: “van werken vanuit vertrouwen naar strak controleren”. We adviseerden daarom de uitgangspunten stelliger te formuleren dan nu het geval is. We schreven dat een aanbieder van hulpmiddelen eerst en vooral een dienstverlener moet zijn, die goed met mensen kan omgaan, en niet een techneut of een verkoper.
Samen met leden van de Stichting Toegankelijk Zwolle nemen we plaats in een projectgroep en blijven we meedenken en betrokken bij het verdere proces van aanbesteding hulpmiddelen WMO.

Wil je ons advies lezen? Klik dan hier.

Heb je nog punten die je ons wilt meegeven in de projectgroep over de aanbesteding voor een aanbieder van hulpmiddelen? Mail die dan graag naar info@participatieraadzwolle.nl.