Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.

Jan Meppelink is sinds 1 maart 2017 lid van de Participatieraad. Hij is een geboren en getogen Zwollenaar die zich met hart en ziel wil inzetten voor …

[ad_1]

Jan Meppelink is sinds 1 maart 2017 lid van de Participatieraad. Hij is een geboren en getogen Zwollenaar die zich met hart en ziel wil inzetten voor de stad.

Jan doet van jongs af aan vrijwilligerswerk. Op zijn 16de was hij groepsleider bij een kinderkookclub in Holtenbroek. Dat sloot aan bij zijn opleiding tot kok. Na zijn verhuizing naar de Aalanden was hij ook actief in het vrijwilligerswerk in deze wijk en zat hij bijvoorbeeld in de redactie van het wijkblad Aakwa.

Als gevolg van een voortschrijdende ziekte is Jan in 2010 blind geworden. Tijdens dit proces kwam ook aan het licht dat hij een gehoorbeperking heeft. Daar kwam ook zijn motivatie uit voort om lid te worden van de Participatieraad. “Ik wil bereiken dat blinden en slechtzienden herkend en gezien worden.”

Na 2010 heeft Jan zijn vrijwilligerswerk geïntensiveerd. Hij werd lid van de huurdersvereniging van Openbaar Belang en bestuurslid van de regiogroep van de Oogvereniging. Ook is Jan vrijwilliger bij Sensoor, de telefonische hulpdienst voor mensen die met een maatschappelijke vraag of een probleem zitten. De problemen en maatschappelijke knelpunten die Jan in de gesprekken hoort, gebruikt hij bij zijn werk voor de Participatieraad.

Heb je een vraag voor Jan of wil je iets met hem delen, mail dan naar info@participatieraadzwolle.nl.


[ad_2]

Source