Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.

Kwetsbare schoolgaande kinderen bezoeken meestal een school voor speciaal onderwijs die vaak niet naast de deur ligt. Daarom worden ze van huis opgeha…

[ad_1]

Kwetsbare schoolgaande kinderen bezoeken meestal een school voor speciaal onderwijs die vaak niet naast de deur ligt. Daarom worden ze van huis opgehaald, naar school gebracht met een taxi en maken ze ‘s middags de omgekeerde reis naar huis.
Het zogenaamde ‘leerlingenvervoer’: van A naar B en weer terug, uitgevoerd door een organisatie waarmee de gemeente een contract heeft gesloten.

Met enige regelmaat is er ‘gedoe’ over dit vervoer en zo ook de laatste tijd.
Niemand van alle betrokkenen – ouders, de kinderen zelf, de taxichauffeurs, de leerkrachten, de vervoersorganisaties en de gemeente – is hier blij mee. Iedereen doet zijn best naar vermogen en toch lukt het ons niet om deze toch al kwetsbare kinderen op een voor hen goede manier van A naar B te brengen en weer terug.

Tijd voor de Participatieraad Zwolle een avond te organiseren waarin we met alle betrokkenen onderzoeken wat er aan de hand is, waar het aan schort en vooral hoe we dit met elkaar kunnen verbeteren.

Voor wie: Iedereen die te maken heeft met leerlingen vervoer en erbij betrokken is.
Datum: Dinsdagavond 5 november 2019
Locatie: Stadkamer, Zeven Alleetjes Zwolle
Tijd: Inloop v.a. 19.00 uur. Start 19.30 uur tot 22.00 uur
Entree: gratis
Aanmelden en informatie: info@participatieraadzwolle.nl


[ad_2]

Source