Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.

Mantelzorgers gezocht

Inbreng van mantelzorg bij beleid en uitvoering in Zwolle

Deel jij je stem in de klankbordgroep?

Ben jij mantelzorger én ben je bereid om je ervaring en kennis in te zetten voor beleid en uitvoering rondom mantelzorg in Zwolle? Dan zoeken we jou!  

Participatieraad Zwolle

De Participatieraad Zwolle adviseert het College van Burgemeester en Wethouders over diverse onderwerpen in het sociaal domein. Wij zoeken een sterke verbinding met inwoners van de stad, om zo de juiste informatie uit de samenleving op te halen én goede adviezen te geven.

Mantelzorg

Om de stem van mantelzorgers te horen richt de Participatieraad een klankbordgroep mantelzorg op. Diverse mantelzorgers uit Zwolle komen vijf keer per jaar bij elkaar om met elkaar na te denken over het mantelzorgbeleid en de uitvoering daarvan. Wat gaat er goed, wat kan er beter én hoe kan dat mogelijk gemaakt worden? Het is belangrijk dat er mét mantelzorgers gesproken wordt en niet óver mantelzorgers.

Wie zoeken we?

We zijn op zoek naar enthousiaste mantelzorgers die breder willen kijken dan hun eigen situatie. Natuurlijk is er ruimte voor je eigen inbreng, maar we vinden het belangrijk dat je ook andere mantelzorgers kent waarvan je signalen of ervaringen kunt inbrengen.

Wat bieden we?

  • Jij kunt bijdragen aan verbeteringen in beleid en uitvoering. Daarmee help je niet alleen jezelf maar ook andere mantelzorgers in Zwolle.
  • Een betrokken groep mantelzorgers die samen meedenkt over beleid en uitvoering.

Digitaal

De eerste vergadering vindt plaats op 7 december 2020. Het kan zijn dat dit vanwege Coronamaatregelen digitaal plaatsvindt. We vinden het prettig als je hiervoor open staat.

Daarnaast vinden de andere vergaderingen in 2021 óók bij voorkeur op een maandagochtend plaats.

Vragen en reageren

Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met de secretaris van de Participatieraad: Anne-Wil Lensen via info@participatieraadzwolle.nl.

Heb je belangstelling om deel uit te maken van de klankbordgroep? Dan kan je tot uiterlijk 15 november 2020 je reactie sturen naar info@participatieraadzwolle.nl ter attentie van mevrouw A. Wertheim, voorzitter van de Participatieraad Zwolle.

In je reactie lezen we graag waarom je deel wilt uitmaken van de klankbordgroep. De gesprekken vinden digitaal of telefonisch plaats (afhankelijk van jouw wens) op 19 november 2020.