Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.

Sameer Hannan werkte in zijn geboorteland Syrië als apotheker. Hij ontvluchtte het oorlogsgeweld in Aleppo en kwam na omzwervingen in Zwolle terecht. …

[ad_1]

Sameer Hannan werkte in zijn geboorteland Syrië als apotheker. Hij ontvluchtte het oorlogsgeweld in Aleppo en kwam na omzwervingen in Zwolle terecht. Hier zet Sameer zich in voor vluchtelingen en asielzoekers. Zo organiseert hij taallessen voor kinderen en bereikt hij via hen ook hun ouders, die hij met raad en daad bijstaat.

Sameer is inmiddels goed bekend in de wereld van de overheid en de zorg- en hulpverlening; hij helpt hen die het nodig hebben met brieven schrijven, instanties bellen en hij gaat mee naar afspraken. In een asielzoekerscentrum werkte Sameer als tolk voor artsen die hem daarom vroegen vanwege zijn medische kennis en achtergrond.

Omdat Sameer merkte dat jongeren die gevlucht zijn, vaak kampen met trauma’s, volgde hij een training binnen de Jeugd GGZ om deze jongeren te kunnen helpen. “Als lid van de Participatieraad, wil ik eraan bijdragen dat de stem van vluchtelingen, statushouders, nieuwkomers en andere Zwolse inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, gehoord wordt door de beleidsadviseurs” zegt Sameer.

Wil je iets delen met Sameer? Dat kan via info@participatieraadzwolle.nl.


[ad_2]

Source