Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.

Waar gaan we voor? En hoe doen we dat? De taak van de Participatieraad is beschreven in de Verordening Participatieraad Zwolle die de gemeenteraad i…

[ad_1]

Waar gaan we voor? En hoe doen we dat?

De taak van de Participatieraad is beschreven in de Verordening Participatieraad Zwolle die de gemeenteraad in juni 2014 heeft vastgesteld. Binnen de Participatieraad bestond de behoefte de invulling van die taak wat concreter handen en voeten te geven. We zijn tot de volgende omschrijving gekomen:

“De Participatieraad Zwolle zet zich in voor beleid dat aansluit bij wat mensen nodig hebben op het gebied van welzijn, zorg, jeugdhulp, werk, inkomen, wonen, participatie en leefbaarheid. We geven advies aan het College van burgemeester en wethouders over deze onderwerpen zodat de inwoners van Zwolle de hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.
We denken mee over zaken die anders kunnen. En gaan in gesprek met inwoners over de gevolgen van het gemeentelijk beleid in hun dagelijks leven.
In ons werk richten we ons vooral op de inwoners van Zwolle die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. We werken mee aan een samenleving waarin iedereen gehoord wordt en iedereen er toe doet.”

Benieuwd naar onze bijeenkomsten en adviezen? Volg ons op Facebook en kijk eens op www.participatieraadzwolle.nl.


[ad_2]

Source