Wil jij je inzetten voor Zwollenaren?

De Participatieraad Zwolle adviseert het college van burgemeester en wethouders over thema’s die belangrijk zijn voor Zwollenaren: zorg, jeugdhulp, werk, wonen, welzijn, participatie, leefbaarheid en inkomen.  De Participatieraad is er voor en door Zwollenaren. Samen kijken we wat keuzes van de gemeente betekenen voor het dagelijks leven van inwoners.

We zijn op zoek naar reserveleden

Reserveleden draaien mee als volwaardig lid van de Participatieraad Zwolle. Het is een manier om te kijken of dit vrijwilligerswerk bij je past. Op het moment dat een lid de Participatieraad verlaat, vult een reservelid de vrijgekomen plaats op. We werken met meerdere reserveleden dus er is voldoende tijd om je in te werken.

Wie zoeken wij? 

Herken jij je in één van onderstaande punten én wil jij je kennis of ervaring inzetten om beleid en uitvoering te verbeteren in Zwolle? Dan zoeken we jou!  

  • Ouders en jongvolwassenen met ervaring in de jeugdzorg;
  • Mantelzorgers;
  • Inwoners met een (psychische) beperking of kwetsbaarheid;
  • Inwoners die te maken hebben met armoede;
  • Inwoners die werkzoekend zijn of te maken hebben met een uitkeringssituatie;
  • Inwoners van niet westerse afkomst.
  • Inwoners met bestuurlijke kennis.
  • Inwoners die willen meewerken aan een inclusief samenleving voor iedereen.

Mocht onze keuze op jou vallen dan ga je deel uitmaken van een groep betrokken mensen die zich met elkaar, in een goede sfeer, inzet voor inwoners van Zwolle. Als reservelid ontvang je geen vergoeding. Wel bieden we vanuit de Participatieraad de gelegenheid scholing te volgen en congressen en bijeenkomsten te bezoeken. Zodra je lid wordt van de Participatieraad, ontvang je een vrijwilligersvergoeding van 125 euro per maand. De tijdsinvestering varieert van zo’n 1 tot 10 uur per week. Afhankelijk van je eigen mogelijkheden en inzet.

Vragen en reageren

Wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met de secretaris van de Participatieraad: Anne-Wil Lensen via info@participatieraadzwolle.nl. Veel informatie is te vinden op onze website www.participatieraadzwolle.nl

Heb je belangstelling om deel uit te maken van de Participatieraad? Dan kan je tot uiterlijk 24 mei 2021 je sollicitatiebrief en curriculum vitae sturen naar info@participatieraadzwolle.nl ter attentie van mevrouw A. Wertheim, voorzitter van de Participatieraad. 

In je sollicitatiebrief lezen we graag waarom je deel wilt uitmaken van de Participatieraad.

Wellicht tot ziens!