Skip to main content
Let op: we werken aan deze nieuwe website. Het kan voorkomen dat er teksten worden verplaatst.
Listen to this article

De Participatieraad Zwolle komt naar je toe.

11 maart 2024

Om zoveel mogelijk in gesprek te raken met Zwolse burgers is de Participatieraad van plan om naar diverse plekken in de stad te gaan.
We zijn dit jaar vooral bezig met het thema “bestaanszekerheid”. We willen graag in gesprek met Zwollenaren die ons kunnen vertellen waar ze tegenaan lopen als het gaat om bestaanszekerheid.

De Participatieraad adviseert Burgemeester en wethouders over onderwerpen die zich voornamelijk in het sociaal domein afspelen. Zeker als het gaat om nieuw beleid geeft de Participatieraad advies. Doordat de Participatieraad als taak heeft de spreekwoordelijke thermometer in de Zwolse samenleving te zijn, willen we nu op verschillende locaties in gesprek met Zwollenaren die uit eerste hand kunnen vertellen hoe het beleid van de gemeente Zwolle voor ze uitpakt. Doordat in de afgelopen 18 maanden de kosten voor levensonderhoud voor bijna iedereen is gestegen en het bovendien veel in de media is geweest, weten we dat veel burgers moeite hebben om elke maand alle rekeningen te kunnen betalen. Voor de een zal het de gestegen zorg(verzekerings)kosten zijn, voor de ander de energieprijzen of de prijzen in de supermarkt waardoor bestaanszekerheid in de knel komt. Om duidelijker te krijgen waar de Zwolse burger tegenaan loopt gaan we op locatie in gesprek. We hebben een aantal plekken waar we in gesprek gaan, maar we zijn ook nog opzoek naar organisaties of bedrijven waar we in gesprek kunnen gaan met Zwollenaren. Als je tips etc. hebt, neem gerust contact met ons op via info@participatieraadzwolle.nl

Wij zitten voor het onderzoek bestaanszekerheid op 15 maart en 29 maart 2024 bij de Voedselbank vanaf 13.00.